VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60° i gruppen Outlet - huvudgrupp / PRODUKTER / Vision X hos AB RINDAB (HHL100960.5K)
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°
VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°

VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°

7495 kr / 3745 kr
Artnr:
HHL100960.5K
Antal: 
Vision X
 • Information
  • VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°

   VISION X HAMMERHEADS 9 LED 90W 60°

   Hammerheads, den tuffaste belysningen på marknaden designad och testad mot högsta standarderna för de absolut mest utsatta applikationerna som borriggar, gruvmaskiner och tung industri. 

   Hammerheads säljs under Vision X varumärke Lucent Engineering som står för de absolut "tuffaste" belysningarna i sortimentet. 

   Vision X började med ett vitt papper och uppdraget från en Australiensisk gruvkund att ta fram den bästa belysningen som i dagsläget är möjlig. Överst på önskelistan stod lång hållbarhet, bästa möjliga vibrationstålighet, Hög IP och EMC-klass, Korrosions tålighet, så mycket och effektivt ljus som möjligt samt ett system som hjälper montören att rikta in belysningen lika på maskin efter maskin. 

   Livslängd: 
   Lång hållbarhet (50 000 brinntimmar) löste man genom att välja dioder av bästa möjliga kvalitet och som inte drivs till full effekt. Utöver det har lampan även så kallad "ETM" som känner av diodernas värmeutveckling och "PWM" som pulsar dioden när värmeutvecklingen når en kritisk gräns. Pulseringen gör att värmen sjunker och bibehåller diodens livslängd. Vision X lämnar 5.5 års funktionsgaranti på Hammerheads serien trots den tuffa miljön som de ofta används i. 

   Vibrationstålighet:
   Många vibrationstester har gjorts på Hammerheads innan man lyckades designa både fästen och stötdämpningen på rätt sätt för att nå upp till målen. De fästen som används är väldigt kraftigt dimensionerade och tillverkade i rostfritt stål. Lampan är helt gummiupphängd och har inte någon kontakt med fästet för att minska vibrationerna maximalt. Hammerheads är klassad för att kunna hantera upp till 60G.

   IP och EMC-klass:
   I aggressiva miljöer är tätningen av en lampa en av de viktigaste egenskaperna för att bibehålla livslängden. Lampan måste också kunna spolas av med högtryckstvätt då det oftast är smutsiga miljöer. Hammerheads håller högsta IP klass, IP69K.

   På många maskiner finns det mycket känslig utrustning som datorer, GPS system m.m. För att belysningen inte ska störa ut denna utrustning är det viktigt att den håller en hög EMC-klassning. Hammerheads har klassningen: CISPR 25 klass 3. 

   Korrosionstålighet:
   Hammerheads använder sig av en "heavy duty" coating som heter Interpon 810 vilket är en coating som liknar teflon. Det betyder att smutsen inte vill fastna lika lätt på lampan samt att den motstår många kemiska ämnen. Deutsch kontakten på lampan är guldpläterade för att motstå korrosion på bästa sätt. 

   Riktsystem:
   För att nyttja belysningen optimalt på en maskin bör en så kallad rendering göras där man i datorn monterar och provar ut belysningen på maskinen och ser att man har exakt det ljus man önskar runt maskinen. För att det även ska bli så bra när belysningen ska monteras på maskinen måste lamporna riktas in exakt efter renderingen. Det kan vara svårt men med Hammerheads rikt system med inbyggda gradskivor för både vertikal och horisontell justering kan montören snabbt och enkelt ställa in varje lampa exakt.

   Soft start:
   Ofta monteras många lampor på den typ av fordon som Hammerheads är designade för vilket ger elsystemet en "chock" när alla lampor slås på vilket kan resultera i haveri i elsystemet och störa ut känslig utrustning. Hammerheds har därför "Soft Start" vilket smyger igång belysningen vilket spar elsystemet och minskar risken för haveri. Det tar alltså ett par sekunder för Hammerheads lamporna att nå full effekt. 

   Arbeta i dagsljus när det är mörkt:
   Sist men inte minst ger Hammerheads ett suveränt ljus med effektiva dioder som ligger så nära dagsljus som är möjligt att komma. Det gör att man inte blir trött lika snabbt, ögat uppfattar saker bättre utan ansträngning samt ökar produktiviteten under längre stunder. Varje Hammerheads lampa finns i flera olika ljusbilder och ser till att Ni som kund får det ljus ni önskar oavsett hur tuff applikation det handlar om. 

   Data: 
   Revolutionerande Protrac® 360° riktsystem
   Färgtemperatur: 6 000 Kelvin
   Volt: 11-65VDC
   Typ av LED: Cree XM-L2
   Strömförbrukning: 3.74 Amp vid 24V DC
   IP klass: IP69K
   Dammtät & vattentät: 3m
   Vibrationsklass: Upp till 60G
   EMC/EMI klass. CISPR 25 - Klass 3
   Kontakt: Deutsch DT04-2P guldpläterad
   Lins: Polykarbonat
   Ytbehandling: Interpon 810
   Fäste: 5mm 304 Rostfritt stål
   Bultstorlek: M10
   Längd: 175 mm
   Höjd: 173 mm (fäste inräknat)
   Djup: 125 mm
   Antal LED: 9 st. x 10W
   Watt: 60
   Vikt: 4.4 kg
   Råa lumen: 8 281
   Effektiva lumen: 5 849
   Ljusbild: 60° Wide Flood (Finns även som 10°, 40°)

 • Data
 • Sprängskiss / Instruktioner
Se fler varor
VISION X XMITTER 4
Artnr: XIL-40
Vision X leder utvecklingen på LED lampor och har et...
780 kr
1495 kr
VISION X HAMMERHEADS 16 LED 160W 10°
Artnr: HHL101610.5K
Hammerheads, den tuffaste belysningen på marknaden d...
5620 kr
11245 kr
VISION X XMITTER DUBBEL 6
Artnr: XIL-2.80
Vision X leder utvecklingen på LED lampor och har et...
2125 kr
3995 kr
VISION X EVO PRIME DOUBLE 11
Artnr: XIL-EP2.620
Vision X, ett företag som ligger i absolut framkant v...
4620 kr
9245 kr